sâmbătă, 23 decembrie 2023

Bye-bye Twitter

(19 noiembrie 2022)

Nu prea îmi dau seama la ce folosește Twitterul. Dacă vrei să te informezi, ai la dispoziție nenumărate alte surse. Cât am avut cont, am folosit Twitterul numai pentru a mă descărca de tensiuni și de furii. (În definitiv, da, e și ăsta un beneficiu.) Și pentru glumițe. Căci ce poți să spui în postări de 280 de caractere? Personal, n-am citit postările altora, exceptând scurte și rare curiozități pe care le-am avut.

Nu, e clar, Twitterul e bun doar pentru răbufniri. Și totuși au „răbufnit” de nenumărate ori până și șefi de stat — v. Donald Trump. Pe care conducerea de atunci a Twitterului l-a blocat când a luat-o pe arătură. Și bine a făcut.

Acum vine Elon Musk, cumpără Twitterul, concediază, taie și spânzură, impune noi reguli, pe scurt, cum zice chiar el, „resetează”. E o vorbă: mai binele e răul binelui. Mâine-poimâine noul stăpân o să dea liber la tot felul de trumpi și alte lighioane (și poate — bate-n lemn — putini). Că tot se visează el stăpânul lumii. Aud că angajații de la Twitter demisionează cu miile. Foarte bine, bravo lor, să se-aleagă praful.

În concluzie, nu mai am ce căuta pe Twitter. Așa că, ura și la gară. Tot n-aveam eu apetit pentru „social media”, nici nu mă încânta să mi se dea coate să mă „friend” cu X și să-l „follow” pe Y. Mai bine, mult mai bine, în singurătatea mea de pe Blog secund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ce n-a primit Kundera Premiul Nobel

O informație dintr-un articol semnat de Cătălin Tolontan, dedicat comemorării a 25 de ani de la moartea ziaristului Ioan Chirilă, ne trimit...